Bisnesvalmentaja

Heini Väisänen

Bisnesvalmentaja

Moikka, olen Heini ja autan sinua luomaan skaalautuvaa liiketoimintaa premium valmennusten avulla sekä saavuttamaan 5 – 10 000 € myyntikuukaudet 6-12 viikossa, jotta sinä voit nauttia yrittäjän vapaudesta ja taloudellisesta hyvinvoinnista.

Haaveilin itse ensimmäisiä kertoja yrittäjyydestä peruskoulun viimeisillä luokilla. Muistan, kuinka ystäväni kanssa visioimme tulevaisuutta, jossa kävelemme Tukholman katuja salkut kädessä menestyneinä bisnesnaisina 😀 Noh, tänä päivänä Tukholman kadut ovat vaihtuneet haaveisiin aktiivilomailun ja yrittäjyyden yhdistämisestä lähellä luontoa ja hyviä hiihto- ja vaellusmaastoja. Jakkupukukin on vaihtunut rennompaan asustukseen ja salkku lähinnä treenireppuun, mutta sama polte menestyvän bisneksen luomisesta palaa yhä sydämessä.

 

 

Tradenomiksi Jyväskylässä, mutta mitäs sitten?
Opiskelinkin lukion jälkeen Jyväskylän ammattikorkeakoulussa liiketalouden tradenomiksi, mutta ymmärsin vasta opintojen jälkeen, että yrittäjäksi ryhtyminen vaatii myös substanssiosaamista. En osannut tuolloin tuotteistaa omaa osaamistani, enkä oikein tiennyt minne tutkinnollani voisin hakeutua töihin. Niinpä tutkinto jäi odottelemaan parempia aikoja ja pyörähdin vuoden uimaopettajana ja -valvojana Saarijärvellä.

Opinto- ja uraohjausta yli 10 vuotta
Kaipasin kuitenkin jotain enemmän ja useiden ammatinvalintatestien jälkeen päädyin opiskelemaan Joensuun yliopistoon opinto- ja uraohjaajaksi. Sivuaineekseni valikoitui johtaminen ja opetushallinnon opinnot – josko sitä vaikka rehtoriksi isona ryhtyisi. Opintojeni loppuvaiheella mies vei mennessään Pohjanmaalle ja sainkin sieltä ensimmäisen virkani Teuvan peruskoulun ja lukion opinto-ohjaajana. Hain ja pääsin myös Vaasan yliopistoon jatkamaan johtamisen opintoja kauppatieteiden maisterin tutkintoon.

Kun elämä koettelee
Muutama vuosi meni rattoisasti, kunnes tulin raskaaksi ja menetimme kaksospojat muutaman päivän ikäisinä. Päälle jäätävät pitkittyneet selkäkivut, avioero, selkäleikkaus ja jatkuvat vatsaoireet, jotka lopulta diagnosoitiin ärtyvän suolen oireyhtymäksi. Pakko myöntää, että tämän elämänvaiheen ajalta pari vuotta on melkoista sumua. Mutta kuten sanotaan, se mikä ei tapa, vahvistaa, antaa perspektiiviä, laittaa asioita uusiin mittasuhteisiin ja opettaa arvostamaan elämää uudella tavalla.

Lisää opintoja kauppatieteiden, erityisopetuksen ja hyvinvoinnin parissa, toiminimellä sivutoimista yrittäjyyttä
Avioeron jälkeen palasin kotikonnuille Pieksämäelle. Jatkoin töitä opinto- ja uraohjaajana, tällä kertaa ammatillisessa oppilaitoksessa. Neljän vuoden työputken jälkeen jäin opintovapaalle opiskelemaan erityisopettajaksi ja perustin toiminimen, jonka alla ohjasin ryhmäliikuntaa ja tein personal trainer -valmennuksia. Jatkoin opintovapaata myös toisen vuoden, opiskelin paljon liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä juttua ja tein kauppatieteiden maisterin tutkinnon valmiiksi. Samaan aikaan kasvatin myös yritystoimintaani ja haaveilin kokopäiväisestä yrittäjyydestä.

Yrittäjän vapautta ja unelmien toteuttamista liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjänä
Opintovapaan päätyttyä pyörähdin palkkatöissä, mutta jotenkin olin jo tottunut yrittäjän vapauteen, niin sopeutuminen oli melko haastavaa. Kun päälle vielä lisättiin sisäilmaoireet, niin päätös oli helppo. Ei muuta kuin osakeyhtiö pystyyn ja yritystoiminnan laajentaminen käyntiin. 

Remontoitiin uuden aviomieheni kanssa yritykselleni liiketilat, avasin kuntosalin ja palkkasin ensimmäisen työntekijän. Toiminta lähti loistavasti käyntiin ja laajensin liikunta- ja valmennuspalveluiden lisäksi myös fysioterapiaan sekä hankin muutoinkin lisää henkilökuntaa. ”Parhaimpina” aikoina työllistin seitsemän henkilöä ja tilat alkoivat käydä ahtaaksi, kunnes iski korona ja pysäytti toiminnan lähes kokonaan.

Voimakasta kasvua tavoitellen
Juuri ennen koronan rantautumista Suomeen olin ennättänyt laatia miljoonan vuokrasopimuksen Pieksämäelle rakennettavaan uuteen liikuntahalliin. Minut oli valittu ko. hallin operaattoriksi ja olin todella onnellinen. 3 600 neliön toimitiloista löytyi entisten toimintojen lisäksi myös kiipeilyseinä, pari palloiluhallia, sauna- ja kokoustilat sekä lounasravintola. Toiminnan suunnittelu ja kehittäminen oli huippua. Huomasin kuitenkin jo ennen avausta, että toiminta ei tule olemaan kannattavaa. Yhteistyökumppaneiden ja kaupungit lupaukset eivät näyttäneet realisoituvan, joten meinasin heittää lapun luukulle jo ennen uuden toimitilan avausta. Ystäväni kysyi, että oletko tehnyt kaikkesi, jos nyt lopetat. No, en!

Korttitalo kaatuu..
Niinpä jatkoin yrittämistä. Tein 80 tuntista työviikkoa puoli vuotta putkeen. Tuntui, että mikään ei toiminut, vaan kaikki hajoaa päälle. Talousluvut näyttivät koko ajan 10 000 € / kk tappiota, aivan kuten olin kesällä laskeskellutkin, vaikken nostanut itselleni palkkaa. Konkurssin uhka ja katkeruuden tunteet häilyivät koko ajan takaraivossa. 

Jouluna se korttitalo sitten kaatui ja romahdin. Mulle iski aivan totaalinen burnout yritystäni ja siihen liittyviä asioita kohtaan. Tuolloin päätin, että nyt riittää, tämä kaikki ei ole terveyden menettämisen arvoista. Menetetyt yöunet, jatkuvat kivut lähes joka nivelessä, aivosumu, heikentynyt muisti, voimistunut ääniyliherkkyys, ihmisten välttely ja mitä vielä. Päätin, että yritän myydä yritykseni. Jos ei mene kaupaksi, teen konkurssin. Vaihdoin paikkakuntaa ja menin palkkatöihin. Työntekijäni pitivät operatiiviset toiminnot yllä. Kauppoja ei syntynyt, joten jätin toukokuussa konkurssihakemuksen käräjäoikeudelle.

Osaamisen ja kokemusten paketointi Bisnestakomo valmennukseksi ja uudenlaiseksi yrittäjyydeksi
Hengittelin about kuukauden ja ryhdyin suunnittelemaan uuden yrityksen perustamista. Kaivoin pöytälaatikosta pari vuotta aiemmin perustamani osakeyhtiön ja lähdin tuotteistamaan uudelleen matkan varrella kertynyttä osaamistani. Minulle oli alusta asti selvää, että halusin jollain tapaa edistää hyvinvoivaa yrittäjyyttä. En missään nimessä halunnut muiden kokevan samaa kuin minä! 

Pyörittelin mielessäni yrittäjyyden, hyvinvoinnin, valmentamisen, ohjauksen ja taloudellisen vapauden teemoja. Näiden teemojen ympärille syntyi Bisnestakomo valmennus

Bisnestakomossa halusin tehdä asiat nyt toisin kuin aiemmin. Halusin luoda uudenlaista yrittäjyyttä, joka huomioi myös yrittäjän oman hyvinvoinnin, ja jossa yrityksen tulos ei ole riippuvainen pelkästään yrittäjän omista työtunneista.

Valmentautumisen voima
Pyörittelin hetken ajatuksiani omin voimin, mutta totesin, etten etene riittävän nopeasti tahtotilaani nähden. Halusin mahdollisimman pian irtisanoutua palkkatöistä ja palata kokoaikaiseksi yrittäjäksi. Yritystoiminnan nopean käynnistämisen lisäksi, halusin päästä myös helpommalla ja sparrailla ajatuksia muidenkin kuin ystävien kanssa
, joten lähdin mukaan pariin premium valmennukseen. Toinen valmennus keskittyi enemmän sijoittamiseen ja toinen oman premium valmennuksen tuotteistamiseen ja myyntiin. Alkuun valmennusten hinnat hirvittivät, mutta takuut investointien takaisin saamisesta rohkaisivat mukaan. 

Olen todella onnellinen, että investoin yritysvalmennukseen. Vaikka olisin osannut tehdä kaiken itsenäisestikin, niin asioiden vieminen toimintaan on niin paljon nopeampaa, kun on selkeät action stepit, joita seurata, ja omasta tekemisestä on jollekin tilivelvollinen. Myös hinnoittelussa ja asioiden selkeyttämisessä valmentajasta on jäätävän suuri hyöty. Jälkikäteen tarkasteltuna valmennusinvestointi oli lopulta todella pieni, sillä sain investoinnin takaisin nelinkertaisena. Lisäksi sain toiminnan pyörimään ainakin puoli vuotta nopeammin kuin mihin yksin olisin kyennyt.

Skaalautuvaan liiketoimintaan ja premium valmennuksiin siirtyminen
Uudenlainen yrittäjyys tarkoittaa minulle skaalautuvaan liiketoimintamalliin ja premium valmennuksiin siirtymistä. Muistan kuinka ennen olin tyytyväinen, kun tein valmennuksilla 2 – 3 000 € liikevaihtoa kuukaudessa, ja kauhuissani siitä, kun vapaaehtoisesti luovuin näistä varmoista tuloista. Premium valmennusten avulla sain kuitenkin nostettua liikevaihdon viisinumeroiseksi muutamassa kuukaudessa. 

Ennen olin myös jatkuvasti töissä kiinni, myös iltoja ja viikonloppuja. Nyt voin tehdä töitä mistä ja milloin vain, ja suunnitella omat aikataulut huomattavasti vapaammin. Työajat ovat lyhentyneet puoleen ja mikään ei estä minua lomailemasta vaikkapa kuutta kertaa vuodessa. Unohtamatta henkisen, fyysisen ja taloudellisen hyvinvoinnin on kohentumista merkittävästi. En voi kuin suositella tätä myös sinulle!

Haluatko sinäkin hyvinvoivaksi yrittäjäksi, joka luo skaalautuvaa liiketoimintaa helposti ja nopeasti premium valmennusten avulla?
Jos sä kaipaat itsellesi selkeitä suuntaviivoja, rehellistä palautetta ja konkreettisia tuloksia, niin olen täällä sinua varten. Mulle on tärkeintä, että sä menestyt ja voit hyvin! Etsitään yhdessä sun polku ja avaimet menestyvän yritystoiminnan luomiseen.

Koulutus

Kauppatieteen maisteri
(2017) Vaasan yliopisto.
Pääaine: johtaminen Sivuaineet: ravitsemus ja liikuntalääketiede

Kasvatustieteen maisteri
(2007) Joensuun yliopisto.
Pääaine: opinto- ja uraohjaus, sis. opettajan pedagogiset opinnot
Sivuaineet: johtaminen, markkinointi, opetushallinto

Liiketalouden tradenomi
(2003) Jyväskylän ammattikorkeakoulu.
Suuntautuminen: yrittäjyys, markkinointi

Yrittäjän ammattitutkinto
(2018) Suomen yrittäjäopisto.
Tutkinnon osat: yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen, taloushallinto, myynti ja markkinointi

Erityisopettaja
(2016) Jyväskylän yliopisto

Stressinhallintavalmentaja
(2019) Trainer4You

Elintapavalmentaja
(2018) Trainer4You

Personal trainer
(2017) Trainer4You

Ravintovalmentaja
(2017) Trainer4You

Työkokemus

CEO, yrittäjä bisnesvalmentaja
(4/2021-) Rodium yritysvalmennus Oy.  Johtaminen, talous, hallinto, myynti, markkinointi, bisnesvalmennus

Projektipäällikkö
(5/2022-1/2023) Xamk. 
Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi ja ohjaus koordinointihanke

CEO, yrittäjä, hyvinvointivalmentaja
(1/2016-5/2022) Power4Life Oy ja MY BODY power. 
Johtaminen, talous, hallinto, myynti, markkinointi, projektit, personal trainer,
ryhmäliikunnan ohjaus

Opinto-ohjaaja
(8/2007-12/2017) Teuvan peruskoulu ja lukio, Kauhajoen lukio, Etelä-Savon ammattiopisto

Heinistä sanottua..

 • Rento
 • Avoin
 • Rehellinen
 • Realistinen
 • Aito
 • Positiivinen
 • Napakka
 • Selkeä
 • Läsnäoleva
 • Konkreettinen 
 • Käytännöllinen
 • Ratkaisukeskeinen
 • Saa suoria vastauksia rakentavasti
 • Taito esittää asiat loogisesti
 • Taito hallita isoja kokonaisuuksia
 • Kyky innostaa ja motivoida
 • Laaja-alainen ymmärrys yrittäjyydestä ja hyvinvoinnista
 • Intohimo numeroihin ja exceleihin
Bisnesvalmentaja Heini vaeltamassa